Almenys dues persones han resultat ferides aquest dilluns, una d'elles greu, després de ser tirotejades davant d'una mesquita a la localitat francesa de Baiona. El sospitós, un home de 84 anys, exmilitar i excandidat del partit d'ultradreta Front Nacional, ja ha estat detingut.

La Policia del departament de Pirineus Atlàntics (sud-oest) ha confirmat a través del seu compte de Twitter que hi havia una "intervenció en marxa" al carrer Joseph Latxague i ha ressaltat que "un individu ha estat detingut", sense donar més detalls al respecte.

Segons les informacions recollides per l'emissora local France Bleu, els ferits han estat ingressats d'urgència en un hospital de Baiona. Un d'ells ha rebut un impacte al pit, mentre que l'altre ha patit una ferida en un braç.

L'autor dels trets ha fugit en el seu vehicle. Segons sembla, és un exmilitar octogenari que ha estat localitzat al seu domicili, situat al carrer Joseph Latxague. Ha estat una detenció violenta i que ha obligat a desplegar artificiers, ja que l'home ha afirmat tenir diverses armes, granades i altre material explosiu. Els bombers, a més, han apagat un incendi en un vehicle aparcat a la zona, on s'ha descobert una arma de foc i una bombona de gas.

Les autoritats franceses no s'han pronunciat de moment sobre el possible mòbil de l'atac.