28 de octubre de 2019
28.10.2019

Centenars de persones es concentren als accessos de l'estació de Sants contra la sentència

Els Mossos d'Esquadra impedeixen el pas dels manifestants al recinte i els viatgers en surten de manera restringida

28.10.2019 | 20:51
Concentració a l'estació de Sants

Centenars de persones es concentren des de les set de la tarda d'aquest dilluns davant dels accessos de l'estació de Sants, a Barcelona, en resposta a una nova convocatòria dels CDR per mostrar el rebuig a la sentència de l'1-O que cridava a encerclar el complex.

Un dispositiu policial format per Mossos d'Esquadra evita que els manifestants accedeixin a l'interior del recinte, i s'han tancat de manera preventiva alguns dels passos, fet que dificulta el servei. Els viatgers que arriben en tren a l'estació surten del recinte de manera restringida, segons ha informat Renfe. Els concentrats criden consignes com 'Llibertats presos polítics', 'No tinc por', 'Ni un pas enrere', 'Mossos mercenaris' o 'No us mereixeu la senyera que porteu'.

Altres consignes que cridaven els manifestants eren 'Catalunya antifeixista' o 'Sants està tancat'. També han cantat 'L'estaca'. Una de les conseqüències de la concentració és que, efectivament, s'ha dificultat molt l'accés i la sortida al complex, per bé que en cap moment ha arribat a estar bloquejat del tot. A la porta principal alguns manifestants han conformat un cordó humà a través del qual intentaven evitar que els viatgers poguessin entrar a l'estació.

En un principi els concentrats han intentat acomplir la consigna de la convocatòria dels CDR, és a dir, encerclar tota l'estació. L'acció, però, no ha reeixit, i els concentrats han decidit tornar-se a situar a la porta principal per dificultar al màxim possible l'accés. En aquest context s'han viscut moments de tensió entre les persones que feien la reivindicació i agents dels Mossos, d'una banda, i passatgers molestos perquè no sabien per on accedir a l'estació, de l'altra.

Per intentar evitar aquestes dificultats, Renfe ha recomanat als viatgers que no baixin a l'estació de Sants. L'accés a l'estació pel metro ha estat tancat des de les sis de la tarda ja per evitar que els manifestants poguessin accedir per aquest punt a l'interior del recinte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit