Califòrnia combat aquest dilluns una desena de focs forestals que, avivats per ratxes de vent superiors als 100 quilòmetres per hora, han obligat a evacuar unes 200.000 persones i a realitzar talls programats al subministrament elèctric que afecten prop d'un milió de clients.

Els focus de preocupació són diversos i estan repartits per tot l'estat. Un dels que més preocupa es troba a la regió vinícola del nord i un barri exclusiu de Los Angeles. Unes 10.000 persones han estat obligades a sortir de les seves luxoses vivendes ubicades al voltant del museu Getty Center, situat en un dels turons de Los Angeles.

Personalitats com el jugador estrella de l'equip de l'NBA Los Angeles Lakers, Lebron James, ha hagut de marxar de les seves mansions a mitja nit la nit i deixar-les a mercè d'unes flames que en menys de dues hores ja havien cremat més de 500 acres (202 hectàrees) i destruït almenys deu habitatges de luxe.

En una conferència de premsa, l'alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, ha instat els residents a anar-se'n de casa si estan sota ordres d'evacuació obligatòria, subratllant que alguns residents tenen només 15 minuts per fugir.