La Fiscalia belga defensarà aquest dimarts que cal entregar Carles Puigdemont a Espanya pels delictes de sedició i malversació, que recull l'euroordre emesa pel jutge Pablo Llarena en contra seu, segons ha avançat un dels advocats de l'expresident, el belga Simon Bekaert. Puigdemont està citat a respondre a porta tancada davant un tribunal neerlandòfon de la Cambra del Consell per l'euroordre que el Tribunal Suprem espanyol va reactivar un cop feta pública la sentència del procés.

Bekaert ha assenyalat que aquest posicionament de la Fiscalia, en línia amb la petició del Tribunal Suprem espanyol, figura en al·legacions escrites ja presentades davant la vista sobre l'euroordre reactivada contra Puigdemont, convocada davant un tribunal de primera instància a Brussel·les.

Segons el lletrat, la Fiscalia creu que "a primera vista" Puigdemont pot ser entregat a Espanya per aquests dos delictes, per als quals segons la normativa de l'euroordre ha de trobar-se una equivalència en els codis legals belgues.

La defensa de l'expresident de la Generalitat té previst demanar durant la vista un ajornament per poder presentar observacions per escrit sobre assumptes com la immunitat parlamentària que al·lega Puigdemont com a membre electe del Parlament Europeu, un estatus que rebutgen la pròpia Eurocambra, la Comissió Europea i Espanya.

Bekaert s'ha mostrat confiat en què el jutge concedirà aquest ajornament, que segons els seus càlculs podria posposar la vista fins al mes de desembre.

La vista, a partir de les 9 del matí

Puigdemont acudirà a les 09.00 h (08.00 GMT) davant del jutjat de primera instància per comparèixer després que el jutge instructor el va deixar en llibertat sense fiança però amb mesures cautelars. El tribunal decidirà si acorda el lliurament o no a Espanya del líder independentista, decisió davant la qual es pot interposar recurs en apel·lació, primer, i en cassació, després.

El termini normal del procés és d'un màxim de 60 dies que poden ampliar-se a 90, si bé es podria prolongar excepcionalment més enllà dels tres mesos.