Un dels néts de Francisco Franco, Francis, ha accedit a la Basílica de la Valle de los Caídos amb una bandera preconstitucional a la mà i un petit maletí de color negre. El Govern ha advertit a la família que en aquest moment de l'exhumació no podrà col·locar sobre el fèretre cap bandera atès que les restes de Franco abandonaran el Valle de los Caídos sense que l'Estat li rendeixi cap tipus d'homenatge.

Els familiars també han introduït a la basílica una corona de llorer amb la inscripció 'La teva família' com a única dedicatòria i un ram de flors que portava a la mà el lletrat de la família, Luis Felipe Utrera-Molina, que s'ha unit al grup.

Només entrar a l'interior de l'església, els 22 familiars que s'han desplaçat a la Valle de los Caídos han hagut de passar per un detector de metalls i fer passar els seus objectes per un escàner, ja que el Govern ha prohibit l'ús de mitjans de captació d'imatges i so a l'interior del temple.

Francis Franco és l'únic familiar autoritzat a acompanyar el fèretre en el seu trasllat al cementiri de Mingorrubio, ja es faci en helicòpter, com en principi es pretén, o per carretera. En el panteó on se soterrarà el dictador en la més estricta intimitat, l'Executiu sí que permetrà a la família que col·loqui, si així ho vol, els símbols que desitgin sobre el fèretre en entendre que es tracta d'una cerimònia familiar.