La manifestació convocada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) amb el suport de mig miler d'entitats, associacions i alguns sindicats per expressar el rebuig a la sentència del procés ha reunit 350.000 persones al carrer Marina de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. La marxa porta per títol 'Llibertat' i arriba quasi dos setmanes després que el Tribunal Suprem condemnés a penes de fins a 13 anys de presó als líders independentistes. La capçalera està situada a l'alçada del carrer de Ramon Turró i recorrerà el tram fins a l'avinguda Icària, on s'ha instal·lat un escenari. Allà, familiars dels presos i representants de les entitats convocants llegiran un manifest conjunt. També hi és present el Govern, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest divendres la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va advertir que "la mobilització no s'aturarà mentre no es respecti el dret a l'autodeterminació de Catalunya i hi hagi presos polítics i repressió.

Per la seva banda, els sindicats majoritaris no han donat suport a la convocatòria com a organització, tot i que hi és present el secretari general d'UGT, Camil Ros, a títol personal, mentre que CCOO, que opina que la marxa no és prou "transversal", ha donat llibertat els seus afiliats per participar-hi si ho volen.El president del Parlament reclama "unitat" als partits i que Sánchez "s'assegui i parli"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat des de la manifestació contra la sentència que la llibertat, l'amnistia i un referèndum són valor que uneixen la majoria de la societat catalana: "No ens aturarem fins a aconseguir-ho", ha dit. El president de la cambra catalana també ha encoratjat als partits polítics a treballar per la unitat, "no només portes endins, també per explicar-la portes enfora". D'altra banda, ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que "s'assegui i parli" per trobar una "solució democràtica al conflicte".

Torrent ha expressat que centenars de milers de persones, independentistes i no independentistes, han sortit al carrer aquest dissabte davant "la deriva autoritària de l'Estat" que "posa en risc els drets fonamentals" i que "és capaç d'empresonar només per manifestar una opinió i per voler decidir el futur".

La Guàrdia Urbana xifra en 350.000 els assistents a la manifestació contra la sentència de l'1-O a Barcelona

La Guàrdia Urbana xifra en 350.000 els assistents a la manifestació contra la sentència de l'1-O a Barcelona