La CUP-Per la Ruptura desenvoluparà al Congrés, si aconsegueix escons, un projecte d'intervenció política que evitarà «la dinàmica parlamentària» i es limitarà a la participació en els plens més importants, com el del debat d'investidura, els de política general i els de pressupostos.

«Hem vingut a combatre el règim i a estendre la rebel·lia». Aquesta és la idea matriu que condueix el projecte amb el qual la CUP es presenta a les eleccions generals del 10 de novembre.

La número u de la llista per Barcelona, Mireia Vehí, i el dos a la mateixa candidatura, Albert Botran, van convocar ahir els mitjans a la plaça de Las Cortes, davant el Congrés, per desgranar una proposta que, com especifiquen en el document, no és un programa electoral. «L'Estat espanyol és irreformable», apunta la CUP en la nota prèvia del document que van lliurar als mitjans després de les declaracions de Vehí i Botran. «No pretenem la seva transformació ni la seva governança, al contrari», afegeix. La primera «gran línia» de la seva intervenció política és instal·lar «una veu independentista i d'esquerres» procedent dels Països Catalans i orientat a «impugnar el règim».

En un altre ordre de qüestions, Botran, va evitar ahir condemnar els atacs contra agents dels forces policials del cap de setmana passat a Barcelona i va assenyalar com a origen dels aldarulls la «ràbia» dels joves catalans a la violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.