La Fiscalia belga advoca per entregar a Espanya l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pels delictes que recull l'euroordre en contra seu, sedició i malversació, va avançar un dels seus advocats, Simon Bekaert. Bekaert va assenyalar que aquest posicionament de la Fiscalia, en línia amb la petició del Tribunal Suprem espanyol, figura en al·legacions escrites ja presentades davant la vista sobre l'euroordre reactivada contra Puigdemont, convocada per a avui al matí davant un tribunal de primera instància a Brussel·les.

Segons el lletrat, la Fiscalia creu que «a primera vista» Puigdemont pot ser entregat a Espanya per aquests dos delictes, per als quals, segons la normativa de l'euroordre, ha de trobar-se una equivalència en els codis legals belgues. Puigdemont està citat a respondre a porta tancada davant un tribunal neerlandòfon de la Cambra del Consell per l'euroordre reactivada contra ell pel Tribunal Suprem espanyol per presumptes delictes de sedició i malversació després de publicar-se la sentència sobre el referèndum secessionista il·legal de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya.

Amb tot, el lletrat ha confirmat que avui sol·licitaran al jutge un temps addicional per presentar al·legacions per escrit sobre assumptes com la immunitat parlamentària que al·lega Puigdemont com a membre electe del Parlament Europeu, fet que rebutgen la mateixa Eurocambra, la CE i Espanya.