29 de octubre de 2019
29.10.2019
Regió7

Mares i Àvies per la República neix al Bages per donar suport als joves

Una trentena d'assistents van participar en el primer acte, que va consistir en una formació en lluita no violenta

28.10.2019 | 23:49
Assistents a la primera trobada de l'organització a Manresa, ahir

«Un moviment solidari amb les mares que tenen nanos detinguts i lesionats per tota la violència policial. No podem restar impassibles davant del que està rebent el nostre jovent». És la raó de ser de MAR, Mares i Àvies per la República al Bages, que ahir es va reunir per primera vegada per rebre una formació en lluita no violenta a la seu de l'ANC a Manresa, que els la va cedir per a l'ocasió. Hi havia una trentena de persones.

Les manresanes Mònica Cuesta i Mar Canet, impulsores del grup a la comarca del Bages, van fer una breu presentació de la iniciativa, nascuda a Sant Boi de Llobregat. Cuesta es va congratular que, quan va començar a moure la idea de fer el grup per les xarxes, va aconseguir una setantena d'adhesions en només una hora.

Seguidament, fins a les 10 de la nit, Carles Badia i la regidora manresana Mariona Homs, de l'organització Lluita No violenta, i l'advocat David Caselles, dels Advocats Voluntaris de l'1-O, van impartir la formació de lluita no violenta. Es va parlar de què és violència i què no, d'actituds i estratègies, de gestió de les emocions, de riscos legals i de com anar i com posar-se a una manifestació. Homs va recordar que aquesta formació ja s'ha fet en dues ocasions a la capital del Bages organitzada per l'ANC local, a qui MAR va agrair el seu suport i difusió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit