L'autoritat d'immigració del Canadà ha denegat de nou l'autorització de viatge electrònica (AVE) a l'expresident Carles Puigdemont per visitar el Quebec, segons ha anunciat el seu equip. Ara, els seus advocats quebequesos i canadencs tenen previst recórrer la decisió a la Cort Federal del Canadà. En una entrevista recent al diari 'Le Devoir', Puigdemont ja va advertir que es podria querellar contra el Canadà si no responia la seva segona petició d'entrada al país. Habitualment, els tràmits per aconseguir l'AVE es fan per via electrònica i es resolen ràpidament, però en el cas de Puigdemont la petició estava encallada des de feia setmanes, després d'un primer rebuig.

En el recurs que els advocats de Puigdemont presentaran davant la Cort Federal del Canadà, al·legaran que la decisió de denegar-li l'AVE ha estat "precipitada" i "no respecta la presumpció d'innocència" de Puigdemont, segons ha explicat l'equip de l'expresident a través d'un comunicat.

El primer ministre quebequès, François Legault, que ha expressat suport pels independentistes catalans, ha dit estar "perplex" per la decisió.

Segona denegació per viatjar al Quebec

Convidat per l'organització quebequesa Société Saint-Jean Baptiste de Montréal, es tracta de la segona vegada que Puigdemont demana autorització per viatjar al Canadà i les autoritats canadenques li deneguen el permís.

La primera vegada va ser a l'abril, quan l'expresident va denunciar que la denegació es fes de manera "arbitrària" i un dia abans de la data prevista de sortida. La segona sol·licitud per viatjar al Quebec -la que ara ha estat denegada- la va fer al maig, en principi, per viatjar-hi al juny.