La Fiscalia no demanarà al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que dicti una ordre europea de detenció i entrega contra l'exconsellera Meritxell Serret ni contra l'exdirigent cupaire sallentina Anna Gabriel, actualment a Bèlgica i Suïssa, respectivament.

Fonts jurídiques van informar ahir que el Ministeri Públic ha descartat sol·licitar al jutge Llarena l'euroordre contra Serret, perquè, llegida la sentència, la seva responsabilitat en els fets només encaixaria en un delicte de desobediència, malgrat que també està processada per malversació.

No obstant això, després d'una anàlisi exhaustiva de la resolució del Suprem, la Fiscalia ha canviat el seu criteri. La situació d'Anna Gabriel és diferent perquè ella només està processada per desobediència i és legalment impossible cursar una OEDE per un delicte que no comporta pena de presó. Es dona la circumstància que Suïssa ha concedit a Gabriel la residència temporal per un període de cinc anys, que és el temps que triga a prescriure el delicte de desobediència.