31 de octubre de 2019
31.10.2019
Regió7

La Guàrdia Civil ordena a GitHub bloquejar l'aplicació de Tsunami Democràtic

L'entitat denuncia l'Estat per equiparar «llibertat d'expressió amb terrorisme»

30.10.2019 | 23:40

L'empresa GitHub ha fet públic un requeriment de la Guàrdia Civil que l'insta a bloquejar l'aplicació de Tsunami Democràtic perquè es tracta d'una organització «que impulsa la comissió d'atacs terroristes». La companyia ha publicat a la seva pàgina web l'escrit, que recorda que l'Audiència Nacional està portant a terme una investigació al respecte i adjunta una ordre judicial amb el requeriment. Tsunami Democràtic ha denunciat un «nou pas repressiu de l'Estat equiparant la llibertat d'expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme».

Fonts del ministeri de l'Interior han confirmat que l'Audiència Nacional va demanar a la Guàrdia Civil que instés Microsoft a tancar l'accés del Tsunami Democràtic a la plataforma GitHub. Es va enviar la setmana passada i el dissabte es va executar, afegeixen les mateixes fonts. «L'objectiu principal de Tsunami Democràtic és coordinar aquests disturbis i accions ter-roristes utilitzant qualsevol mitjà possible», apunta l'escrit publicat per GitHub. Per tot plegat, sol·licita la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació oberta per l'Audiència Nacional. L'Audiència Nacional investiga Tsunami Democràtic per un delicte de ter-rorisme i el jutge instructor ha ordenat el tancament dels webs de l'organització.

Tsunami Democràtic ha assegurat que l'aplicació es pot continuar descarregant a través de Telegram. Un portaveu de GitHub ha explicat a l'ACN que de tant en tant reben requeriments dels governs per retirar continguts que han estat identificats com a il·legals. Tot i que l'empresa no sempre està d'acord amb la normativa, bloquegen el contingut si reben una petició vàlida d'un govern oficial, però publiquen l'escrit per una qüestió de «transparència».

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, i quatre eurodiputats del partit Pirata de Txèquia i Alema-nya han exigit explicacions a la Comissió Europea pel tancament de la web Tsunami Democràtic. Tots cinc han preguntat per escrit a l'Executiu europeu si veuen «desproporcionada» l'acció judicial i si consideren que pot «comprometre el dret a la lliure expressió» i reunió establerts a la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit