Almenys 65 persones han mort i 26 han resultat ferides aquest dijous per l'explosió d'una bombona de gas que uns passatgers usaven per preparar l'esmorzar mentre viatjvanen en un tren al sud de Pakistan.

L'explosió s'ha produït entorn les 6.30 hora local (1.30 GMT) a prop de la ciutat de Rahim Yar Khan i ha provocat un incendi en tres vagons. Molts dels passatgers han saltat del tren en marxa per escapar del foc, segons el ministre de Ferrocarrils, Sheikh Rasheed, a la televisió local Geo. "La majoria de les morts s'han produït per la gent que ha saltat del tren", ha afirmar.

Les tasques de rescat continuen amb efectius de l'administració civil i militars, que han enviat tropes i metges al lloc de l'acciden. El tren, que viatjava entre Karachi i Rawalpindi, transportava un gran nombre de pelegrins que es dirigien a un festival religiós a Lahore.

Les bombones de gas estan prohibides als trens, però el seu ús està molt estès entre els viatgers de viatges llargs perquè les usen per preparar menjars.