El president del Govern, Quim Torra, va presentar ahir un escrit d'autoinculpació per l'1-O davant el jutjat de guàrdia en la campa-nya promoguda per Òmnium Cultural i va demanar als ciutadans que també ho fessin.

En declaracions als mitjans de comunicació, Torra va dir que ni les «amenaces» ni el «menyspreu» poden aturar la ciutadania de ser «conscients del moment històric» i d'exercir «els drets negats, com el de protesta, concentració o la desobediència, si és necessari».

Torra va afirmar desconèixer què pot fer la justícia espanyola amb el seu escrit, però va dir que tampoc els poden fer «cap mena de por» les conseqüències que pugui comportar.

Torra va expressar que s'ha autoinculpat com «ho han fet i faran milers de ciutadans en solidaritat amb els presos» perquè estan condemnats per fer «el que molts catalans els van demanar, que tiressin endavant el referèndum d'autodeterminació». «No és cap delicte i tenim dret a exercir els nostres drets. Ho seguirem fent. Cada dret negat el tornarem a exercir», va afegir el cap de l'executiu, que va recordar que també es va autoinculpar en el 9-N.