El candidat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, va acusar ahir el PSOE de ser «més al costat de qui impulsa els ERO» que de qui els pateix.

«El 10-N hem de ser forts per obligar el PSOE a complir les seves promeses i derogar la reforma laboral, per ser al costat dels treballadors i no de qui inicia els ERO», va insistir el candidat dels comuns en una atenció als mitjans de comunicació davant el complex de l'empresa General Cable, del grup Prysmian, a Montcada i Reixac, que ha amenaçat amb un expedient de regulació unes 500 persones.

Així, i acompanyat d'una representació dels treballadors afectats, En Comú Podem va reivindicar-se com l'opció que permetrà defensar la derogació de la reforma i qui «aconseguirà pressionar» els socialistes per «complir les seves promeses».

Asens, que va recordar que dar-rere d'un ERO «hi ha responsabilitats» perquè «no és un fenomen natural», va atribuir la situació de precarietat laboral a «la inacció» del bipartidisme, que creu que «ha mirat a una altra banda davant el drama» dels treballadors.

En un sentit similar, la número dos a la llista, Aina Vidal, va refermar el seu compromís amb la derogació de la reforma, que va qualificar «d'injusta». «No només ens empobreix com a persones, sinó també com a país», va alertar Vidal.

A més, i amb relació al cas específic de Montcada i Reixac, la segona de la candidatura va criticar que l'ERO sigui «absolutament evitable».