Una trentena de persones, majoritàriament dels CDR, van fer acte de presència a l'inici de l'acte de JxCat a l'esplanada de Lledoners, ahir al vespre. Ho van fer per protestar contra el partidisme i criticar que no hi hagi unitat d'acció de les formacions independentistes i que es presentin separades a les eleccions generals de la setmana que ve.

No només hi havia membres dels CDR, sinó també de l'ANC i d'Òmnium, segons explicaven membres del grup. Majoritàriament eren veïns de Sant Joan de Vilatorrada. En les pancartes que exhibien s'hi podia llegir «estratègia unitària» i «vergonya de polítics». Aquesta última va generar crítiques i malestar entre alguns assistents a l'acte de JxCat, que van demanar que pensessin en els polítics que, precisament, estan reclosos al centre penitenciari. Les persones que ahir protestaven van assegurar que també serien presents a l'acte que farà ERC avui a l'esplanada que hi ha al costat de les instal·lacions penitenciàries i que la voluntat és també ser presents en altres actes de campanya de formacions independentistes a la comarca del Bages.

Membres del CDR que ahir van exhibir les pancartes de protesta també van dir que volen fer més accions a la comarca, més enllà de fer-se veure ens mítings dels propers dies.

La cap de llista per Barcelona a les eleccions generals, Laura Borràs, va parlar amb els CDR. De fet, Borràs va sortir a l'escenari, per fer la seva intervenció, amb un dels cartells del grup en què es podia llegir «Estratègia unitària», tot afirmant que estava d'acord amb aquesta reivindicació.