Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha permès desarticular un grup criminal que havia robat més de 2 milions d'euros en joies d'un taller de Barcelona el mes de febrer passat.

Els agents van detenir un total de set persones a Madrid -sis de nacionalitat espanyola i una, de marroquina-, tots especialitzats en robatoris en tallers de joieria pel mètode del butró.

Durant el robatori, els lladres ja detinguts van violentar la cambra cuirassada de l'establiment -de deu centímetres de formigó- amb un trepant especial. Posteriorment, els criminals van accedir al contingut de les dues caixes fortes utilitzant un bufador per obrir-les. L'operació delictiva va durar prop d'unes 14 hores i els autors es van endur peces de joieria, rellotges i diners. Els arrestats van passar a disposició judicial l'11 d'octubre.

Segons els Mossos d'Esquadra, els autors del robatori disposaven d'informació privilegiada sobre el taller: tant de la seva distribució com dels elements de seguretat disponibles i el material de gran valor que contenia el local al seu interior.