La ministra principal escocesa i líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Nicola Sturgeon, assegura que la independència d'Escòcia és «a l'abast de la mà». Sturgeon també es va referir, ahir, en un acte a les eleccions britàniques convocades per al 12 de desembre, a desbloquejar el Brexit.

«Hi ha molt en joc. La gent està absolutament farta de l'embolic de Westminster (el Parlament britànic), però avui la plaça George (de Glasgow) estarà plena de gent de tota condició per demandar un futur millor per a Escòcia», va apuntar Sturgeon, que reclama que els pròxims comicis «són els més importants de l'era moderna per a Escòcia».

«Una Escòcia independent està més a prop que mai. Realment està a l'abast de la mà. El que es necessita ara és una altra victòria clara per a l'SNP perquè estigui encara més a prop, així que voteu l'SNP el 12 de desembre per garantir el dret a decidir d'Escòcia», va argumentar, segons recull el diari britànic The Guardian.

En el congrés d'octubre més recent de l'SNP, la mateixa Nicola Sturgeon va apuntar a un nou referèndum d'independència per a Escòcia el 2020 i per a això exigirà a Londres que transfereixi les competències per poder convocar-ho.