L'exhumació de Francisco Franco ha estat, després de Catalunya, el tema estrella de la precampa-nya. La decisió de Pedro Sánchez ha rebut crítiques de la dreta tricèfala (que considera que només serveix per reobrir ferides), però també des de sectors de l'esquerra i de l'independentisme, que van considerar que més que traslladar un dictador semblava un «funeral d'estat». Malgrat tot, l'enquesta del GESOP assenyala que els espa-nyols avalen la iniciativa, encara que es mostren dividits sobre si reobre ferides o dignifica la democràcia.

El 54,8% defensa la sortida de Franco de la Valle de los Caídos. Només un de cada quatre enquestats (23,6%) s'oposa a l'exhumació, mentre que el 21,6% van preferir no mullar-se.

Encara que fos el PSOE el que impulsés aquesta mesura, els votants socialistes no són els que més l'emparen (72,9%). Els d'Unides Podemos (86,1%) i ERC (75,8%), malgrat que Pablo Iglesias i Pere Aragonès lamentessin que l'exhumació semblava «un funeral d'Estat», són els que més celebren que les restes de Franco descansin en Mingorrubio.

Els que van optar per Cs el 28-A són els que estan més dividits i es reparteixen en parts iguals entre el sí, el no i l'abstenció. Segueixen els dubitatius passos en aquesta matèria d'Albert Rivera, que va votar a favor de l'exhumació el 2017, es va abstenir en la votació del decret el 2018 i ha criticat la decisió quan s'ha consumat. Gairebé la meitat dels seguidors de Pablo Casado es mostren en contra de l'exhumació (49,8) encara que els de Vox són els que més frontalment s'hi oposen: només el 7,9% dels que reconeixen haver votat la formació ultra subscriu l'exhumació.

Més divisió hi ha a l'hora d'analitzar què aporta la retirada de Franco de la Valle de los Caídos 44 anys després. Encara que són més els que argumenten que això contribueix a dignificar la democràcia no aconsegueixen el 50% (45,2%), i només superen el 7% els qui denuncien que això reobre ferides del passat que ja estaven tancades.