03 de novembre de 2019
03.11.2019
Regió7

Cau un grup que havia robat més de 2 milions d'euros en joies a Barcelona

02.11.2019 | 23:20

Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha permès desarticular un grup criminal que havia robat més de 2 milions d'euros en joies d'un taller de Barcelona el mes de febrer passat.

Els agents van detenir un total de set persones a Madrid –sis de nacionalitat espanyola i una, de marroquina–, tots especialitzats en robatoris en tallers de joieria pel mètode del butró.

Durant el robatori, els lladres ja detinguts van violentar la cambra cuirassada de l'establiment –de deu centímetres de formigó– amb un trepant especial. Posteriorment, els criminals van accedir al contingut de les dues caixes fortes utilitzant un bufador per obrir-les. L'operació delictiva va durar prop d'unes 14 hores i els autors es van endur peces de joieria, rellotges i diners. Els arrestats van passar a disposició judicial l'11 d'octubre.

Segons els Mossos d'Esquadra, els autors del robatori disposaven d'informació privilegiada sobre el taller: tant de la seva distribució com dels elements de seguretat disponibles i el material de gran valor que contenia el local al seu interior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook