Centenars de persones van tallar diumenge al vespre l'avinguda Diagonal de Barcelona per protestar amb una cassolada contra la visita del rei Felip VI a la ciutat.

Els manifestants es van concentrar al voltant de l'hotel Juan Carlos I i del Palau de Congressos de Catalunya. La cassolada es va avançar mitja hora respecte a l'hora d'inici prevista pels CDR i va començar a les vuit del vespre davant d'un fort dispositiu policial a la zona. En pocs minuts, van arribar més manifestants, també una columna provinent de l'acampada de la plaça d'Universitat, i van tallar els dos sentits de la Diagonal. Durant la protesta, es van cridar consignes com 'Fora el Borbó', 'Fora les forces d'ocupació' o 'Llibertat presos polítics'.

Un grup reduït de persones amb banderes espanyoles va anar a la mobilització convocada pels CDR i ha rebut crits de 'Fora feixistes' per part dels manifestants.

El Servei Català de Trànsit (SCT) va informar també que la B-23 està tallada a l'altura d'Esplugues en sentit Barcelona per la manifestació. Hi havia retencions des de Sant Feliu de Llobregat, on només hi havia un carril obert. Els Mossos d'Esquadra desviaven tota la circulació d'entrada a Barcelona per Esplugues.