03 de novembre de 2019
03.11.2019
Regió7

Mor un soldat durant una prova física de l'exèrcit de terra a Sant Climent Sescebes

Els equips forenses intenten determinar la causa exacta de la seva mort

03.11.2019 | 15:58

El soldat de l'exèrcit de terra Javier Holgado Ferrero ha mort durant la matinada de dissabte després de realitzar una prova física de l'exèrcit a la localitat de Sant Climent Sescebes (Girona), segons informa 'El Espanyol'.

El succés va tenir lloc al acabar la prova d'unitat, un examen físic en el qual els efectius fan un recorregut a peu d'uns 90 minuts carregats amb tot el seu equipament, inclòs l'armament.

El militar es va desplomar en acabar la prova, que es va desenvolupar el dijous. Després d'això, va ser evacuat pels equips mèdics que supervisaven l'examen, sent després traslladat a l'hospital de Barcelona, ??on va morir a la matinada de divendres a dissabte, informa el mitjà digital.

Els equips forenses intenten determinar la causa exacta de la seva mort


El militar era membre del regiment d'Infanteria Arapiles 62, unitat de l'exèrcit de Terra amb 377 anys d'història integrada a la Brigada Aragó. La Unitat manté una profunda relació amb terres catalanes i actualment els seus batallons es troben desplegats a Barcelona i Sant Climent Sescebes (Girona), al cor de la comarca de l'Empordà, i constitueix l'única unitat de la Força Terrestre ubicada a Catalunya.

Igual que la major part de les Forces Armades espanyoles, el Regiment d'Infanteria Arapiles 62 ha participat en missions internacionals a l'antiga Iugoslàvia, Afganistan, Mali, Somàlia, l'Iraq i Senegal.

Defensa ha suspès unes proves físiques després de la mort del soldat 

El Ministeri de Defensa ha ordenat la suspensió d'unes proves físiques de l'Exèrcit de Terra després de la mort del soldat.Es tracta de les denominades 'proves d'unitat', en les quals els soldats han de realitzar un recorregut a peu equipats amb tot el seu equip. 
Després d'aquest succés, fonts del Ministeri de Defensa han informat que s'ha ordenat als caps dels Exèrcits que realitzin aquesta 'prova d'unitat' que la revisin i, si escau, "actualitzin continguts". Mentrestant, la prova ha quedat suspesa fins que finalitzi aquest procés.

Les associacions professionals de les Forces Armades han manifestat en xarxes socials nombroses crítiques a aquestes proves físiques, que asseguren que ja s'han cobrat la vida de dos militars durant els últims dos anys, a més de "nombroses baixes mèdiques".

L'Associació Unificada de Militars (AUME) sosté que aquesta prova "de gran duresa" no està recollida per la llei, que només contempla una prova física individual anual, per la qual cosa demana que es revisi la seva necessitat i, en cas de realitzar-se, que es faci amb les necessàries mesures de seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit