El líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, va reiterar el seu rebuig a negociar amb els Estats Units per ser l'única forma de «bloquejar el camí a la infiltració de l'enemic» al país. «La prohibició de negociar amb els EUA és una de les eines importants per bloquejar la seva entrada a l'estimat Iran», va assegurar Khamenei en una reunió amb estudiants.

L'aiatol·là va lamentar que algunes persones creguin que la negociació amb els EUA solucionarà els problemes de l'Iran, que es troba sota fortes sancions nord-americanes des de l'any passat. «S'equivoquen al cent per cent, no hi haurà cap resultat d'unes converses amb els nord-americans», va destacar Khamenei, que va considerar que acceptar aquest diàleg és una humiliació i que els EUA sempre tindran noves exigències per a l'Iran.

Com a exemple, va recordar que els EUA han volgut limitar la capacitat militar de l'Iran, però que, en no cedir Teheran a les seves demandes, ara disposen de míssils de precisió amb un abast de 2.000 quilòmetres.

«La insistència dels EUA per negociar té com a objectiu dir al món que la màxima pressió i les sancions finalment han donat resultat i que els iranians s'han agenollat», va postil·lar. Segons la seva opinió, el rebuig a negociar amb els EUA «mostrarà al món la veritable grandesa i autoritat de l'Iran i destruirà la falsa aura dels Estats Units».

Els esforços de França

Diversos països com França han dut a terme esforços de mediació en els últims mesos per acostar les posicions de Washington i Teheran per rebaixar les tensions, que han derivat també en diversos incidents al golf Pèrsic.