El Govern britànic va explicar que retardarà la divulgació d'un informe parlamentari sobre suposades intromissions de Rússia en processos democràtics al Regne Unit. El president del comitè parlamentari d'Intel·ligència i Seguretat, el diputat independent Dominic Grieve, va demanar a l'Executiu que publiqui el document abans que es dissolgui el Parlament demà per celebrar unes eleccions generals el proper 12 de desembre.

El portaveu oficial del primer ministre, el conservador Boris Johnson, va assenyalar, però, que l'informe encara no ha rebut el vistiplau dels responsables de seguretat de l'Executiu perquè pugui ser divulgat. «Hi ha processos que s'han de seguir abans de publicar documents com aquest. El comitè coneix bé aquests procediments», va afirmar el portaveu.

L'informe, que segons el diari The Guardian té 50 pàgines, analitza al·legacions que Rússia va interferir en la campanya prèvia al referèndum sobre el Brexit del 2016. La versió final de l'anàlisi, producte de 18 mesos de treball del comitè parlamentari, va ser enviada a Downing Street, despatx oficial del primer ministre, el 17 d'octubre.

Grieve, que va ser expulsat del grup parlamentari conservador per Johnson al setembre per oposar-se a un Brexit sense acord, va qualificar de «sorprenent» la decisió del Govern de posposar la publicació. «Els protocols estan bastant clars. Si el primer ministre té una bona raó per evitar la publicació hauria d'explicar quina és al comitè, i fer-ho en els deu dies posteriors a haver rebut el document», va afirmar.

Per part seva, el líder del Partit del Brexit, Nigel Farage, va advertir que la seva formació podria tenir un paper clau després de les eleccions legislatives del 12 de desembre si el resultat de la cita amb les urnes dona lloc a un Parlament dividit. «És probable que tinguem un parlament dividit la propera vegada, de manera que, si el Partit del Brexit té veritablement una quantitat raonable de persones a dins, podria exercir una gran influència», va explicar. «May es va mantenir en el poder per deu diputats del DUP», va explicar, en referència al suport dels parlamentaris del Partit Unionista Democràtic, que va permetre a May tornar a conformar govern després dels últims comicis, en què el seu partit va perdre la majoria absoluta. Farage va dir que, amb un nombre important de parlamentaris, el Partit del Brexit podria perjudicar els laboristes.