El cap de llista d'ERC al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián, s'ha dirigit al rei Felip VI, que estarà aquest dilluns a Barcelona amb motiu del lliurament dels premis Princesa de Girona: "Si està tan preparat que es presenti a les eleccions. Aquí a Catalunya no tenim rei".

Ho ha dit en un acte d'ERC aquest diumenge a la tarda a Lleida, acompanyat pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés; la portaveu del partit, Marta Vilalta, i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Rufián també ha assegurat: "No hi ha cap independentista, cap republicà, hagi votat el que hagi votat, que sigui el nostre adversari", i ha defensat que la gent del seu partit seguirà amb els braços oberts.

Aragonès ha dit que el 10N es podrà triar "entre els partits del 155 permanent i el silenci, o l'independentisme republicà del diàleg, la negociació, l'amnistia, l'autodeterminació i la república catalana".

Divisió de l'independentisme

Ha respost a les paraules del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha dit que ERC és "un llop amb pell de xai", i l'ha acusat de voler dividir als independentistes, després del que ha demanat que deixin de mentir.

"Ens ataquen, intenten manipular, intoxicar i dividir-nos, per això tenim molt clar qui és l'adversari", ha sostingut el vicepresident, que ha animat a omplir les urnes de groc republicà, en les seves paraules.

La consellera Alba Vergés ha assegurat que al PP el molestava que lluitessin perquè tothom tingués els seus drets, però al "PSOE el molesta que" els independentistes compleixin els seus compromisos.

"Què ve a fer el Borbó a Barcelona? Hem posat en escac el règim del 78. A nosaltres ens volen sentenciats a presó i exiliats", que ha donat suport als treballadors de l'Hospital Sant Pau de Barcelona que van protestar contra una visita del president del Govern, Pedro Sánchez, a un dels policies ferits en els disturbis.