La forta ventada d'aquest diumenge arreu de Catalunya ha deixat 375 avisos als Bombers de la Generalitat i més de 750 trucades al 112 fins a les 17 hores. Les principals incidències s'han concentrat al Camp de Tarragona, on les ratxes de mestral han superat els 130 km/h i han provocat la caiguda de diversos arbres de grans dimensions en poblacions com Cambrils (a l'avinguda Beethoven i a la Travessia de Roda) o Reus.

El vendaval també deixa sense subministrament elèctric uns 5.220 abonats de la capital del Baix Camp -amb previsió de restabliment a les 18.30 hores- i talla la circulació de trens entre Cambrils i Mont-roig del Camp. La caiguda de diversos arbres interromp la via en aquest punt i afecta la circulació de combois de Llarga Distància del Corredor Mediterrani Barcelona-València i de la línia R16 de Rodalies.

143 km/h a l'Hospitalet de l'Infant

Segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic, destaquen registres com els 143 km/h de l'Hospitalet de l'Infant, els 138 km/h de la Riba, els 132 km/h de l'Albiol, els 121 km/h de Rojals, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 109 km/h de Valls o els 107 km/h del Perelló. Els Bombers afirmen que el màxim volum d'avisos es concentra a la comarca del Baix Camp, amb més de 80 incidències. Els municipis més afectats per la ventada són Reus (42), Cambrils (28) i Mont-roig del Camp (9).

Al matí, la incidència més destacada s'ha produït a Benissanet (Ribera d'Ebre). Les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna. L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Cap de les dues cases estava habitada. Dues dotacions dels Bombers -amb l'ajuda d'una autoescala- han actuat a la zona.

Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i recomana molta prudència en les activitats a l'aire lliure, sortides al bosc i en la mobilitat.

Pel que fa a la circulació de trens, s'han restablert el servei entre Cambrils i Tarragona que afectava les línies RT2, l'R16, a més dels combois de Llarga Distància del Corredor Mediterrani entre Barcelona i València.