05 de novembre de 2019
05.11.2019
Regió7

La Fiscalia insta a reobrir una peça del cas Gürtel contra l'exbatlle de Jerez

El ministeri públic pensa que han aparegut «elements provatoris rellevants» contra María José García-Pelayo

05.11.2019 | 00:12
La Fiscalia insta a reobrir una peça del cas Gürtel contra l'exbatlle de Jerez

La Fiscalia ha demanat al Suprem que reobri la part del cas Gürtel contra l'exalcaldessa de Jerez de la Frontera i candidata del PP per Cadis María José García-Pelayo davant l'aparició de «nous i rellevants elements provatoris» sobre la seva presumpta implicació en la peça relativa a l'Ajuntament de l'esmentat municipi. Arran de diverses declaracions incriminatòries d'imputats de la trama Gürtel contra García-Pelayo, el Ministeri Públic considera que hi ha nous indicis que «justifiquen» la reobertura de la causa, segons un escrit avançat per eldiario.es.

La candidata del PP ja va ser investigada al Suprem en aquesta branca del cas Gürtel sobre les presumptes irregularitats en els contractes adjudicats a la xarxa per al muntatge de l'estand de Jerez a la Fira Internacional de Turisme el 2004, si bé a l'abril del 2016 l'Alt Tribunal el va arxivar.

Malgrat que el llavors instructor, Antonio del Moral, no tenia «dubte» que «l'alcaldessa va participar, va signar i va assumir decisions documentades» respecte als fets, va considerar que no existien «indicis suficients de la participació deliberada» de García-Pelayo en les presumptes irregularitats. Ara la Fiscalia, que ja va dir que en la presumpta trama planejava «l'ombra» de García Pelayo, ha demanat al Suprem que reobri la causa contra ella, basant-se en un escrit d'Isabel Jordán, exadministradora de diverses empreses de la trama.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit