La forta ventada d'ahir arreu de Catalunya va deixar 375 avisos als Bombers de la Generalitat i més de 750 trucades al 112 fins a les 17 hores. Les principals incidències provocades per les fortes ratxes es van concentrar en una gran majoria al Camp de Tarragona, on les ratxes de mestral van superar els 130 quilòmetres per hora i van provocar la caiguda de diversos arbres de grans dimensions en poblacions com Cambrils (a l'avinguda de Beethoven i a la Travessia de Roda) i Reus.

El vendaval també va deixar sense subministrament elèctric uns 5.220 abonats de la capital del Baix Camp, tot i que el subministrament es va restablir ahir a les 18.30 hores. D'altra banda, també va provocar talls en la circulació de trens entre Cambrils i Mont-roig del Camp. La caiguda de diversos arbres va interrompre la via en aquest punt i va provocar afectacions a la circulació de combois de llarga distància del corredor Mediterrani Barcelona-València i de la línia R16 de Rodalies.

Tanmateix, la circulació de trens entre Cambrils i Mont-roig del Camp va quedar restablerta a dos quarts de sis de la tarda, segons va informar Renfe. La via havia estat tallada durant prop d'una hora i mitja.

Una altra de les incidències més destacades es va produir ahir al matí a Benissanet (Ribera d'Ebre). Les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral van arrencar la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que va anar a parar sobre una casa veïna. L'impacte de la teulada va malmetre algunes de les teules i es va avisar una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Cap de les dues cases estava habitada. Dues dotacions dels Bombers -amb l'ajuda d'una autoescala- van actuar a la zona afectada.

D'altra banda, a la província de Girona, els Bombers van haver de rescatar un home i una dona mentre caminaven del refugi de Comadevaca en direcció a la vall de Núria (Ripollès), després que els hagués enxampat la pluja i el vent a mig camí. La dona va haver de ser traslladada a la Vall d'Hebron, on va ingressar en estat crític. Se'n desconeix la gravetat de l'home.

Els registres més alts

D'altra banda, segons apunten les dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic, els registres més alts es van dur a terme a la província de Barcelona, concretament a l'Hospitalet de Llobregat, on el vent va arribar a una velocitat de 143 km/h.

A més, també destaquen els 138 km/h de la Riba, els 132 km/h de l'Albiol, els 121 km/h de Rojals, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 109 km/h de Valls i els 107 km/h del Perelló.

Els Bombers van confirmar, però, que el màxim volum d'avisos respecte fel fort temporal es va concentrar a la comarca del Baix Camp, on hi va haver més de 80 incidències. Concretament, els municipis més afectats per la ventada van ser Reus (42), Cambrils (28) i Mont-roig del Camp (9).

D'altra banda, Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i recomana molta prudència en les activitats a l'aire lliure, sortides al bosc i en la mobilitat.