El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, va avisar que votar el PSOE el 10-N és «votar contra un govern d'esquerres». «Si voten el PSOE, entreguen les claus de la Moncloa a l'IBEX, als bancs i a Casado», va advertir Asens durant l'acte central de campanya, acompanyat del líder estatal, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Així, va recordar que a la darrera campanya Sánchez va demanar el vot per «fer front» a la dreta, però després «el va demanar a la dreta per evitar un govern amb Unides Podem».

En un sentit similar, Colau va fer una crida a tots els votants que van «deixar prestat» el vot al PSOE i que ara se senten «orfes» a donar suport a En Comú Podem. «Hi ha esperança i nosaltres no us fallarem», va prometre l'alcaldessa de Barcelona.

A l'acte, que va tenir lloc a les Cotxeres de Sants davant unes 2.000 persones, moltes de les quals no van poder entrar al recinte i van seguir-lo a través de pantalles gegants instal·lades al car-rer, Asens va apel·lar als votants socialistes «decebuts» perquè confiïn en els comuns i els va assegurar que ells seran qui «aixecarà la bandera de la fraternitat, la plurinacionalitat, el federalisme i la llibertat de Catalunya».

Asens va erigir-se com el candidat que diu «la veritat» perquè, segons creu, «ja fa massa temps que només hi ha mentides i enganys», que explica que han acabat desembocant en una frustració per la política.