El Govern de Flandes ha reclamat explicacions per carta a l'ambaixada espanyola a Bèlgica per la situació a Catalunya i la sentència de l'1-O.

El ministre president de Flandes, Jan Jambon, ha demanat una reunió amb l'ambaixadora Beatriz Larrotcha després que la cambra flamenca aprovés per unanimitat, el mes passat, una resolució que condemnava la sentència del Suprem i la descrivia com a «desproporcionada».

De fet, els diputats ja instaven l'Executiu flamenc a demanar la reunió amb la diplomàcia espa-nyola per expressar la seva «inquietud» amb la situació actual i els empresonaments de fins a 13 anys.

El parlament flamenc va aprovar per unanimitat el 16 d'octubre una resolució que condemnava la sentència de l'1-O contra els líders independentistes i que donava suport a l'alliberament dels presos.

Amb els vots a favor de tots els membres de la cambra presents, el text exigia al Govern flamenc que convoqués l'ambaixadora espanyola per traslladar «la inquietud» sobre els fets, gest que ara Jan Jambon ha posat a la pràctica.