Un home, que va ser detingut, va ferir amb arma blanca tres turistes mexicans i una suïssa a Jerash, un conegut centre arqueològic de Jordània, en un atac aparentment indiscriminat que també va causar lesions a quatre jordans. Els turistes participaven en una visita guiada a Jerash, a uns 50 quilòmetres al nord d'Amman, quan un home buscat per les autoritats i que estava a punt de ser detingut per les forces de seguretat va començar a propinar-los ganivetades. També van ser hospitalitzats un guia turístic, dos guàrdies de seguretat i un conductor d'autobús.

L'ambaixada de Mèxic a Amman va confirmar al seu compte de Twitter que tres dels seus nacionals van patir ferides i que el cap de la legació, Roberto Rodríguez Hernández, va acudir a l'hospital en el qual es troben ingressats. «Durant una visita guiada de tres turistes mexicans a la ciutat de Jerash, un individu els va agredir ganivet en mà. Una de les víctimes està greu i una altra està sent intervinguda», va explicar el canceller mexicà, Marcelo Ebrard. El Govern de Mèxic rep el suport de les autoritats jordanes, va assegurar el cap de la diplomàcia. Sense precisar-ne el nombre, fonts mèdiques van explicar que alguns dels ferits es troben en estat greu i que van ser traslladats a un hospital de la capital. Ebrard va parlar amb el seu homòleg jordà, Ayman Safadi, el qual li va prometre que el sospitós d'haver perpetrat l'atac serà investigat i castigat «amb tot rigor» i «amb inclinació a l'Estat de dret».

Segons li va comunicar Safadi, el rei Abdullah II de Jordània està seguint personalment el cas i tant les víctimes com els seus familiars rebran «tot» el suport del regne, mentre que es facilitarà a l'ambaixador mexicà l'accés a la informació que necessiti. Jerash suposa un paratge de visita obligatòria en el circuit turístic de Jordània i és el lloc grecoromà més ben conservat del regne.

Presos alliberats

D'altra banda, les autoritats d'Israel van alliberar ahir dos ciutadans jordans detinguts l'agost. Heba Labadi i Abdulrahman Miri van ser detinguts el 20 d'agost en un pont que separa Jordània i el territori palestí de Cisjordània per la seva suposada implicació amb delictes de seguretat. El cas va provocar un conflicte diplomàtic entre els dos països.