L'Ajuntament de Madrid ha obert un expedient informatiu per investigar una presumpta agressió racista a una dona llatinoamericana comesa el 31 d'octubre passat en un autobús urbà, les imatges de la qual circulen per les xarxes socials. Al vídeo s'aprecia com un jove insulta una dona estrangera a la qual insta a anar-se'n al seu «fotut país», abans de colpejar-la en el moment en què ella i el seu marit baixen de l'autobús de la línia 77

Segons expliquen des de l'àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Madrid, l'empresa municipal de transports no té constància dels fets, més enllà de el vídeo difós de forma anònima, ja que no s'han interposat denúncies.

Una informació publicada al web d'EsRacismo i datada el dia 2 passat, acompanyada pel vídeo, descriu la suposada agressió, comesa el 31 d'octubre cap al migdia i explicada per la dona que va gravar les imatges. Segons aquesta persona, la qual el web no ha pogut identificar, l'agressió va ser comesa «davant la passivitat dels altres viatgers i del conductor» de l'autobús.