L'expresident Carles Puigdemont va assegurar ahir que el PSOE només té dues opcions «il·legals» per complir la seva promesa electoral d'extradir-lo a Espanya: el segrest o la interferència en la justícia. «Vostè em vol segrestar, Pedro Sánchez?», va replicar al president en funcions en un missatge de vídeo a les xarxes socials. Puigdemont va recordar que «dirigents del seu partit» ja ho van fer en el passat, en referència al cas dels GAL. A més, el líder de JxCat va criticar que la promesa electoral de Sánchez també «el vincula com a president del govern» espanyol.

D'altra banda l'Eurocambra ha demanat als tribunals de la Unió Europea que es declari inadmissible la demanda de l'expresident Carles Puigdemont contra la institució per no haver permès que assumís el mandat com a eurodiputat electe, segons ha pogut saber l'ACN.

En la primera ronda d'al·legacions escrites davant el Tribunal General de la UE que va acabar ahir, el Parlament Europeu va reclamar que es desestimi el cas perquè considera que no existeix «legislació europea» respecte d'això i que a l'hora de decidir qui és eurodiputat només «aplica la legislació nacional», expliquen fonts europarlamentàries.

Tot i això, el tribunal encara no hauria decidit sobre la inclusió de les autoritats espanyoles en el procediment, segons la defensa. El TJUE confirma que els estats membres de la UE poden demanar intervenir en una disputa entre un particular i una institució del bloc europeu, però el tribunal no està obligat a acceptar-ho com en els procediments prejudicials.