07 de novembre de 2019
07.11.2019
Regió7

La Fiscalia investigarà «Polònia» pel gag sobre l'actuació policial

La denúncia del sindicat policial CSIF és per un delicte d'odi i injúries contra les forces d'ordre

06.11.2019 | 23:55
La Fiscalia investigarà «Polònia» pel gag sobre l'actuació policial

La Fiscalia també investigarà el gag de Polònia sobre l'actuació policial en els aldarulls. S'afegeix, així, a la denúncia que plantejat altres sindicats per un esquetx del programa Està passant i per la qual ja s'havien obert diligències.

CSIF va decidir portar els dos programes de TV3 a la fiscalia per un delicte d'odi i injúries contra la policia. El gag del programa dirigit per Toni Soler carrega contra l'actuació policial dels últims dies a Catalunya i inclou imatges de gossos amb cascs de policia o amb projectils de foam. Pel que fa al Polònia, a l'esquetx hi surt un grup que simula ser Manel interpretant una cançó i un ball sota el títol Poli band.

Segons CSIF, comparen la policia amb una «banda d'analfabets, assetjadors morals, agressius i violents que causen lesions a la ciutadania indiscriminadament».

Fonts de la Fiscalia van explicar a l'ACN que la literalitat de la denúncia presentada pel CSIF parla del grup musical Manel, però que això no implica que se'ls investigui, perquè el que s'examinarà ara són uns fets que poden ser delicte. Si això es confirmés, es prendria la decisió sobre qui seria l'autor del delicte.

El sindicat, però, va aclarir que la denúncia no és contra els Manel, encara que del seu redactat es pugui entendre que sí, sinó contra les persones que van interpretar la cançó simulant ser el grup català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit