La plataforma Tsunami Democràtic va anunciar ahir que prepara la seva «acció més ambiciosa» per a just després de les eleccions del 10-N: «Preparem-nos per a un 11-S de tres dies», assenyala en un comunicat, en al·lusió a la mobilització independentista dels Onze de setembre, Diada de Catalunya.

La plataforma que va promoure el col·lapse dels accessos a l'aeroport del Prat el 14 d'octubre, dia en què es va donar a conèixer la sentència del procés, va fer una crida als independentistes que segueixen les seves convocatòries a través de les xarxes socials que es demanin «festa» a la feina almenys un d'aquests tres dies, entre dilluns i dimecres.

A més, demana que estiguin disposats a desplaçar-se pel territori català i a «passar la nit fora», recomana «preparar roba d'abric, bateries extra per al mòbil, menjar, sac de dormir i tenda de campa-nya, i una actitud tenaçment no violenta».

«Mentre no hi hagi una solució política a l'exercici del dret a l'autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i el lliure exercici de drets fonamentals, la gent continuarà mobilitzada i demostrant la seva força. Sigui quin sigui el resultat de les eleccions i les vegades que es repeteixin», va afegir la plataforma, l'estructura dirigent es manté oculta.

D'altra banda, Tsunami Democràtic està organitzant accions reivindicatives per a la jornada de reflexió «a més de 300 municipis», unes convocatòries que el PP va recórrer davant la Junta Electoral en considerar que tenen com a objectiu «incidir» en les eleccions i «afavorir» les candidatures independentistes.

La plataforma va informar que ja té confirmada la participació de «desenes de músics, escriptors i activistes» a la «jornada de desobediència a la Junta Electoral Central». A Barcelona, segons indica el comunicat, hi haurà actuacions musicals d'Els Catarres, Elèctrica Dharma, All Foll, Montse Castellà, Ebri Knight, La Folie i Gertrudis, entre altres. A més de Barcelona, on Tsunami Democràtic vol desplegar activitats de protesta la tarda del 9-N a la plaça Catalunya, es preparen accions també a municipis de la Catalunya Central, com Manresa, Santpedor, Sant Fruitós, Sallent, Súria, Navàs, Cardona, Berga i Casserres, entre d'altres.