09 de novembre de 2019
09.11.2019

Tensió al centre de Barcelona en la manifestació dels CDR que la policia impedeix que arribi a Urquinaona

Els manifestants llancen ous a la policia i fan alguna barricada amb contenidors mentre els Mossos actuen per dispersar-los

09.11.2019 | 20:29
Una manifestació convocada pels CDR recorre Barcelona i els Mossos impedeixen que arribi a Urquinaona

Tensió al centre de Barcelona entre els participants a la manifestació dels CDR i la policia, que ha blindat la plaça d'Urquinaona i la Via Laietana per impedir que hi accedeixin. Manifestants i Mossos han recorregut diversos carrers, els primers intentant arribar a la plaça i els segons fent cordons per impedir-ho. En alguns d'aquests cordons hi ha hagut llançaments d'objectes als policies, com ara ous podrits, i en alguns carrers també s'ha fet alguna barricada amb contenidors, tot i que no s'han arribat a incendiar. En l'operatiu també hi han participat agents de la Policia Nacional en alguns punts. Quan la manifestació estava davant del monument de Rafael Casanova, a Ronda de Sant Pere, els Mossos han actuat per dispersar la protesta.
La marxa ha començat el seu recorregut a la Ronda d'Universitat cap a dos quarts de vuit del vespre en direcció a la prefectura de la policia espanyola, ubicada a Via Laietana. En arribar a Ronda Sant Pere els participants s'han trobat amb un primer cordó policial dels Mossos que els han impedit seguir endavant. Una dona de mitjana edat s'ha encarat amb la policia i ha començat a retreure als Mossos els episodis de "repressió" dels darrers dies. Alhora els ha exigit que "deixin al jovent que s'expressi". Aquesta ciutadana ha acompanyat la marxa dels CDR durant tot el seu recorregut i ha anat escridassant la policia reiteradament.

Els manifestants han anat canviant el recorregut de forma improvisada per intentar, sense èxit, accedir a la zona d'Urquinaona i Via Laietana. Diversos cordons policials de la policia els ho han impedit en punts com Fontanella, Pau Claris, Roger de Llúria i Bruc.

A la confluència del Passeig de Gràcia amb Roger de Llúria i Bruc, diversos dels participants han llençat ous podrits als Mossos d'Esquadra i han escridassat els agents. Finalment, la marxa ha aconseguit girar per Gran Via i ha seguit per Girona fins la Ronda de Sant Pere. Allà cinc furgonetes antidisturbis de la policia espanyola els han barrat el pas. S'han viscut alguns moments de tensió quan els CDR han vist els agents i alguns protestants han muntat una petita barricada amb bosses d'escombreries.

Finalment han decidit recular, han pujat per Ausiàs March i han baixat per Bailén i pel carrer Ali Bei. Allà han arrossegat dos contenidors i han muntat una barricada a l'alçada del monument de Rafael Casanova, des d'on han llençat ous podrits i ampolles cap els periodistes. Tot i que alguns CDR volien encendre'ls, finalment no ho han fet. En aquest punt els manifestants ja no superaven la trentena d'efectius.

Poc després, han arribat dues unitats antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i els agents han dispersat els concentrats amb les seves porres. S'han produït corredisses i finalment els participants han acabat marxant.

Diversos vehicles dels Mossos d'Esquadra i la policia espanyola han seguit recorrent els carrers que formaven el perímetre que havien assegurat durant força estona. El dispositiu, en el que també participat un helicòpter es manté actiu.

A través de Twitter, els Mossos d'Esquadra han assegurat que hi ha hagut llançaments de pedres i "objectes contundents" per part d'un "grup d'individus encaputxats contra la línia policial a la Ronda de Sant Pere".

Segons Ser Catalunya un grup de manifestants han incendiat un contenidor a la confluència dels carrers Bruc i Gran Via.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook