La cadena de supermercats Aldi ha alertat de la contaminació per listeriosi d'un lot de coquetes de la marca Mini Blinis, fetes a base de farina de blat, llet i ou. La companyia ha decidit retirar ràpidament el producte afectat del mercat i demana als consumidors que l'hagin adquirit que el retornin a les botigues. Aldi va alertar ahir que el lot contaminat és específicament el número 101.111 DCL, amb data de caducitat per al 22 de novembre del 2019.

La companyia ha retirat preventivament totes les unitats de Mini Blinis, que es venen amb el logotip de «Special de Aldi», tot i que reitera que el problema només s'ha detectat «exclusivament» en un sol lot del producte i no en la totalitat d'unitats.

El supermercat també va assegurar que s'ha posat a disposició de les autoritats sanitàries «per facilitar tota la informació necessària i col·laborar estretament amb elles». La cadena de supermercats, a conseqüència dels fets, també ha posat en marxa una línia d'atenció telefònica amb el número 900 902 466 per atendre els consumidors per a qualsevol dubte que puguin tenir sobre l'assumpte.

Per la seva banda, l'associació del Defensor del Pacient va remetre ahir un escrit al fiscal de Madrid per demanar-li que investigui el cas de listeriosi que afecta els supermercats Aldi.

«Entenem que la manca de control i cura és delicte contra la salut pública», assenyalava ahir l'associació en un escrit.