El president de Bolívia, Evo Morales, va anunciar ahir la seva renúncia com a president després que l'auditoria de l'Organització d'Estats Americans (OEA) demanés la repetició de les eleccions presidencials del 20 d'octubre.

Morales havia anunciat que convocaria noves eleccions generals i que renovaria la totalitat dels membres del Tribunal Suprem Electoral després del dictamen preliminar desfavorable de l'Organització d'Estats Americans (OEA) sobre els comicis del 20 d'octubre passat.

«He decidit renovar la totalitat dels vocals del Tribunal Suprem Electoral i convocar unes noves eleccions generals», va anunciar Morales en una compareixença.

A més, Morales va defensar abaixar la tensió després de les protestes i mobilitzacions de l'oposició després de les últimes eleccions. El president va concloure que «pacificar Bolívia és una obligació de tots».

El Govern de Bolívia va denunciar ahir la presa de mitjans de comunicació estatals i privats i l'agressió a periodistes per part de «grups radicals». Mitjans locals van informar que desenes de persones afins al Moviment Al Socialisme (MAS) de Morales havien atacat les instal·lacions de la cadena de televisió Unitel, situada a la ciutat d'El Alto. No obstant això, el MAS va desmarcar-se de l'atac i va desmentir la seva implicació. Prèviament, grups de manifestants que exigeixen la dimissió de Morales van tancar l'edifici en el qual es troben Bolívia TV i la ràdio Pàtria Nova.