L'ONU està «preocupada» per la situació de les dones que volen avortar a Andorra, segons es desprèn de les conclusions d'un informe del comitè per a l'Eliminació de la Discriminació contra les Dones.

En el text, els experts de Nacions Unides lamenten que «malgrat el compromís» del Principat de «descriminalitzar l'avortament en determinades circumstàncies, no s'ha pres cap mesura per implementar-ho».

Així, lamenta que les dones i noies són empeses «a viatjar fora» d'Andorra per avortar i, quan no ho poden fer, algunes acaben tenint les criatures o practiquen un «avortament no-segur» que pot comportar «greus dolors mentals i patiment».

L'informe també lamenta l'accés «limitat» als contraceptius i les «barreres» a les noies adolescents per accedir a informació sobre serveis reproductius i mesures de protecció contra l'embaràs.

Així mateix, els experts de l'ONU adverteixen que els treballadors de la salut «no poden oferir lliurement informació sobre l'avortament per por de ser perseguits judicialment per violar l'article 109 del codi penal».