El resultat de les eleccions generals s'ha cobrat la primera víctima poques hores després dels comicis. Albert Rivera ha anunciat en una compareixença a la seu de Ciutadans a Madrid que dimiteix com a cap del partit, que no agafarà l'acta de diputat i que abandona la política arran dels mals resultats obtinguts per Cs, que ha perdut 47 dels 57 diputats que tenia.

A primera hora, Rivera ha comunicat la seva decisió als membres de l'executiva dels taronges, reunits a carrer Alcalá de Madrid per analitzar els pèssims resultats electorals del 10-N. I poc abans de 2/4 d'1 del migdia ha ofert una roda de premsa sense preguntes en les quals anunciat oficialment la seva marxa de la política.

"La vida és molt més que la política, tinc vida, la vaig tenir i la tindré més enllà de la política", ha dit Rivera en la seva compareixença davant els mitjans.

Tot just conèixer ahir a la nit els resultats, Rivera va proposar la convocatòria d'un congrés extraordinari de Ciutadans perquè els militants prenguessin les "regnes del futur del partit" davant d'un escenari polític que veu "molt complicat". La seva renúncia inclou deixar totes les seves funcions dins del partit, que haurà d'escollir nou president.