Centenars de camioners van decidir passar per la C-16, la carretera que uneix el Berguedà amb la Cerdanya, per travessar la frontera i evitar així la Jonquera.

El trànsit de camions i tràilers en aquesta via va ser molt més intens que el d'un dia qualsevol. Ho va explicar la propietària del restaurant La Brasa, situat a peu de carretera a Guardiola de Berguedà. En aquest local esperaven servir més dinars. També ho van notar a la benzinera de Cercs, on la seva gerent va explicar que, des d'aquest dilluns, han triplicat el volum de feina. Per la seva banda, els camioners lamenten que, «un cop més», siguin els principals perjudicats. «Passar per aquí implica que hauré de fer 300 quilòmetres més», va lamentar un d'ells.

I és que la C-16 registra des de dilluns un trànsit de camions molt per sobre del normal. Molts camioners han decidit optar per aquesta via per evitar la Jonquera, tot i que passar per aquí els implica més recorregut, una carretera més i haver de pagar el peatge del túnel del Cadí. Resignats, la majoria de camioners consultats per l'ACN entenen els motius de la protesta, però lamenten que en siguin els principals perjudicats.

En canvi, d'aquest augment del trànsit, n'esperen sortir beneficiats alguns restauradors i benzineres de la zona.

És el cas del restaurant que hi ha a tocar de la benzinera Petromiralles, a Cercs, on aquest dimarts esperaven fer més serveis. A la mateixa benzinera, totalment col·lapsada de camions, des d'aquest dilluns han multiplicat per tres la caixa respecte d'un dia qualsevol. «A nosaltres ens va bé el tall», ha reconegut la seva gerent, Marga Tascón.