Tsunami Democràtic ha donat per assolides aquest dimecres a les 8 hores les tres jornades de protesta que havia convocat entre l'11 i el 13 de novembre, i ha anunciat que a partir d'aquest moment, la seva xarxa internacional prepararà noves mobilitzacions.

Relacionades

Al seu parer, l'acció a la frontera ha estat "completament reeixida", perquè "s'ha aconseguit aïllar l'Estat d'Europa" amb les dues vies principals d'accés a la frontera bloquejades i el pas fronterer a Euskadi saturat. El moviment ha celebrat el ressò internacional de l'acció, que ha servit "per fer visible que la demanda democràtica de la ciutadania de Catalunya no és un problema intern de l'Estat". També ha advertit que no hi haurà "estabilitat" fins que el govern espanyol escolti els catalans.

En un comunicat, el Tsunami ha remarcat que per primer cop ha calgut que la policia francesa intervingués en un afer que "l'estat espanyol voldria que fos una qüestió interna d'ordre públic". "S'ha interpel·lat la població europea i se n'han fet ressò els mitjans de referència a Europa", ha continuat el Tsunami, que ha considerat que l'acció ha "desbordat" els controls i les previsions de les policies, "incapaces d'incidir" fins passades 24 hores.

També ha destacat que s'ha mantingut la disciplina "no violenta" malgrat la "violència" exercida per les autoritats policials, i l'acció s'ha anat "modulant i alternant els seus objectius tàctics, esquivant les previsions policials i evitant la confrontació.

Malgrat la "violència" i les "amenaces" de l'Estat, ha continuat, el Tsunami ha reclamat "diàleg i negociació" a l'Estat, "que no podrà tenir estabilitat fins que no estigui disposat a fer el que és exigible a un govern democràtic". "Cal que escolti la demanda de la ciutadania i que en lloc de reprimir-la dialogui amb els representants polítics democràtics", ha conclòs.

D'altra banda, ha informat que la crida que ha fet per recollir donatius per si cal donar assistència a persones detingudes ha quedat "desbordada".

Un dimarts caòtic a les carreteres

Un tall de trànsit a l'AP-7 a l'altura de Girona poc abans d'1/4 de 7 va encetar aquest dimarts una tarda de mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic i els CDR a les carreteres catalanes, que van implicar nombroses afectacions.

Aquest dimecres al matí els CDR han avisat el govern de Pedro Sánchez, la Generalitat, els partits independentistes i la Unió Europea que hi haurà "caos" fins que no es decreti "l'amnistia de les més de 40 preses polítiques", es faci efectiva la independència, es retiri la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya, es dissolguin els antiavalots dels Mossos, el conseller d'Interior dimiteixi i es derogui l'anomenada Llei Mordassa.

"Mentre hi hagi ostatges, no hi hagi llibertat de reunió i d'expressió i no puguem exercir el dret a l'autodeterminació hi haurà caos. Independència o barbàrie!", han conclòs en un comunicat.

Segueix aquí tota la informació en directe dels talls de trànsit provocats per les protestes dels CDR i Tsunami (la informació del directe pot tardar en aparèixer a la pantalla).

Les protestes en contra de la sentència del procés convocades per Tsunami Democràtic van generar ahir una onada de talls arreu del país. Les accions de la plataforma van obligar anit a tallar l'autopista AP-7, a l'altura de Girona, i van obstaculitzar el trànsit a l'AP-8, a la localitat guipuscoana d'Irun.

També hi va haver talls a l'N-152 a Puigcerdài talls i barricades amb foc a la C-25 a Calldetenes i a la C-17, abans de la sortida 187 a Vic. A més, es va tallar l'A-7 a Tarragona, que es va reobrir hores més tard, i posteriorment l'A-27, en els dos sentits de la marxa.

Mentrestant, centenars de persones convocades pels CDR van tallar el trànsit en tres de les principals avingudes d'accés i sortida de Barcelona, la Diagonal, la Meridiana i la Gran Via.

A Manresa, a 1/4 d'11 de la nit, un centenar de persones van tallar la ManresaC-55, en el marc de les protestes generalitzades. A Girona, per la seva banda, els accessos a l'estació de tren es van restringir a causa de la protesta convocada per Tsunami Democràtic a partir de les 5 de la tarda. Renfe va informar que només s'hi podia accedir per un punt als serveis de Rodalies i per un altre als d'Alta Velocitat de l'estació gironina. L'acció havia estat convocada al Parc Central, al costat de l'estació de l'AVE, per protestar per les càrregues policials en el tall a la frontera francesa.

Totes aquestes protestes tenien lloc després que la policia francesa i els Mossos d'Esquadra aconseguissin reobrir el pas per la Jonquera, a l'AP-7, que estava tallat per manifestants des d'aquest dilluns, i que va acabar amb moments de tensió i la detenció de 18 persones.

La C-16 entre Berga i C-16BergaBagà Poc més d'una desena de persones van acudir a la crida del CDR a la plaça de la Font del Ros a Berga i després que agents dels Mossos els identifiquessin van fer una marxa lenta fins a Bagà amb 5 vehicles que no va tenir cap mena de repercussió en el trànsit.