Centenars de camioners han decidit passar per la C-16, la carretera que uneix el Berguedà amb la Cerdanya, per travessar la frontera i evitar així La Jonquera. El trànsit de camions i tràilers en aquesta via és molt més intens que el d'un dia qualsevol. Així ho ha explicat a l'ACN la propietària del restaurant La Brasa, situat a peu de carretera a Guardiola de Berguedà. En aquest local, aquest dimarts esperen servir més dinars. També ho han notat a la benzinera de Cercs, on la seva gerent ha explicat que, des d'aquest dilluns, han triplicat el volum de feina. De la seva banda, els camioners lamenten que, "un cop més", siguin els principals perjudicats. "Passar per aquí implica que hauré de fer 300 quilòmetres més", ha lamentat un d'ells.

La C-16 registra des d'aquest dilluns un trànsit de camions molt per sobre del normal. Molts camioners han decidit optar per aquesta via per evitar La Jonquera, tot i que passar per aquí els implica més recorregut, una carretera més i haver de pagar el peatge del Túnel del Cadí. Resignats, la majoria de camioners consultats per l'ACN entenen els motius de la protesta, però lamenten que en siguin els principals perjudicats.

En canvi, d'aquest augment del trànsit, n'esperen sortir beneficiats alguns restauradors i benzineres de la zona. És el cas del restaurant que hi ha a tocar de la benzinera Petromiralles, a Cercs, on aquest dimarts esperen fer més serveis. A la mateixa benzinera, totalment col·lapsada de camions, des d'aquest dilluns han multiplicat per tres la caixa respecte d'un dia qualsevol. "A nosaltres ens va bé el tall", ha reconegut la seva gerent, Marga Tascón.

Nit de camions a la Cerdanya

La Cerdanya ha viscut una nit de trànsit de camions que ha continuat aquest dimarts al matí. Centenars de vehicles pesats passen per la vall per esquivar el tall de la Jonquera protagonitzat per la plataforma Tsunami Democràtic des de dimarts a primera hora.

Es tracta principalment de transportistes que viatjaven en sentit nord i ahir van ser desviats a Martorell. En sentit sud, França els va desviar principalment cap a Andorra. Amb tot, molts camions han fet nit a l'àrea del túnel del Cadí.