La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat mantenir a la presó els integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) empresonats a Soto del Real des del setembre per terrorisme, la defensa dels quals ha avançat que tramiten peticions pel seu trasllat a Catalunya en cas que continuïn a la presó. A porta tancada, la sala segona de l'Audiència va celebrar ahir cinc vistes d'apel·lació per revisar la situació de presó provisional de cinc dels set detinguts el 23 de setembre passat com a presumptes integrants de l'autodenominat Equip de Resposta Tàctica (ERT) dels CDR.

Es tracta de Ferran Jolis, Guillem Xavier Duch, Eduardo Garzón, Xavier Buigas i Alexis Codina. Els altres dos empresonats, Jordi Ros i Germinal Tomás Abueso, també han demanat que es revisi la seva situació, però els seus recursos s'estudiaran previsiblement més endavant.

Segons van informar fonts jurídiques, el tinent fiscal Miguel Ángel Carballo va sol·licitar a la secció segona del Penal de l'Audiència que confirmi les actuacions per les quals van ser enviats a presó el 26 de setembre per delictes de pertinença a organització ter-rorista, fabricació i tinença d'explosius, i conspiració per causar estralls.