L'Audiència Nacional ha absolt l'excap d'ETA Garikoitz Aspiazu Rubina, àlies Txeroki, i al també etarra Asier Arzalluz de l'assassinat del jutge José María Lidón, comès el 7 de novembre del 2001, en considerar que no hi ha proves suficients per atribuir-los l'autoria dels trets. El tribunal no veu fiable la identificació que van fer la vídua i el fill de l'excap d'ETA durant el judici.

Els magistrats de la Secció Tercera de la Sala Penal entenen que durant el judici no es va practicar "prova suficient" com per enervar la presumpció d'innocència dels dos etarres. Per a Txeroki, la Fiscalia demanava 30 anys de presó, mentre que durant la vista oral va retirar l'acusació respecte a Arzalluz. L'acusació popular, que exercia la família de la víctima, sol·licitava 30 anys per a cada un.

L'absolució, explica el tribunal, és "conseqüència de l'aplicació recta i imparcial" de la normativa continguda en la Constitució, el Codi Penal i la Llei d'enjudiciament criminal, i encara que no obvia que la víctima era un "company", ja que era magistrat, això no es pot veure entelat per sentiments de "compassió o venjança".