Les protestes i mobilitzacions impulsades per Tsunami Democràtic han fet que el PSC i Cs aixequin la veu per queixar-se per les "pèrdues econòmiques" que consideren que provoquen accions com el tall de la frontera o l'autopista durant tres dies. En aquest sentit, el líder dels socialistes, Miquel Iceta, ha assegurat que "bloquejar la frontera és perjudicial per al país i l'economia", i ha recordat al president, Quim Torra, que "una de les seves funcions és treballar pel país i defensar els interessos econòmics dels catalans". "Contrasta la seva actitud amb la del govern basc, que va dir que calia respectar la llibertat pel pas fronterer i que no és partidari de bloqueig el tràfic econòmic i la llibertat de pas", ha retret Iceta.

En aquest sentit, el líder del PSC ha considerat que accions com la de Tsunami dels darrers dies "perjudiquen l'interès col·lectiu", i s'ha preguntat si "la simpatia" de Torra amb els sectors més "radicals" li estan "impedint veure" el què passa.

Des de Cs, Lorena Roldán ha fet una referència més curta però, també durant la sessió de control al Govern del ple, ha preguntat a Torra si és conscient "del que ha costat la brometa de tallar la carretera". "Quinze milions", ha respost, lamentant que el president, a més, tingui "el dubtós honor de ser assenyalat com el cap dels CDR".

A aquestes crítiques, Torra ha replicat assegurant que a Catalunya "es garanteix la seguretat, la lliure circulació de persones i béns, però també el dret a la protesta". "Ho hem fet amb les protestes dels taxistes, dels controladors aeris, i també ara", ha dit, tot demanant als que critiquen les mobilitzacions que "no miri el dit sinó la lluna". "El problema és el mateix: el conflicte polític", ha sentenciat.