La sala segona del Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs d'apel·lació presentat per Carles Puigdemont i Antoni Comín contra una interlocutòria del jutge Pablo Llarena en què va rebutjar la seva petició de deixar sense efecte les ordres espanyoles de recerca, detenció i ingrés a la presó perquè són eurodiputats electes a l'Eurocambra. El Suprem sosté que Puigdemont i Comín no han adquirit la condició d'eurodiputats, perquè aquesta està subjecta al previ acatament de la Constitució i a la presa de possessió a la primera sessió plenària. El Suprem, doncs, considera que no n'hi ha prou amb ser diputat electe per adquirir la immunitat, en contra de l'opinió emesa de l'advocat general del TJUE en la qüestió prejudicial sobre Oriol Junqueras.

Segons la sala segona, els raonaments jurídics utilitzats per Llarena són «clars i no arbitraris» en fonamentar el manteniment de l'ordre de detenció i presó a «l'inqüestionable persistència de la situació de rebel·lia dels acusats i en el seu processament per greus delictes», i en considerar que aplicar per aplicar la immunitat parlamentària no n'hi ha prou amb haver estat diputats electes, sinó que cal haver adquirit la condició d'eurodiputats.

El Suprem creu que la condició d'immunitat està subjecta a haver adquirit la plena condició de membre del Parlament europeu mitjançant el previ acatament de la Constitució i a haver pres possessió en la primera sessió plenària després de les eleccions. Per tant, sosté que la immunitat no inclou els diputats «merament electes». La sala remarca que prenen aquesta posició «sense perjudici» de la decisió que prengui el TJUE sobre la qüestió prejudicial sobre Oriol Junqueras, tot i que afegeixen que, per analitzar «l'abast» de decisió que prengui el TJUE sobre la immunitat, «serà necessari que els recurrents, un cop obtinguda la condició de privilegi, compareguin personalment en aquesta causa i es posin a disposició de la justícia». La posició del Suprem sobre la immunitat de Puigdemont i Comín topa amb la de l'advocat general del TJUE en el cas de Junqueras. Dilluns, en una opinió que no és vinculant, el polonès Maciej Szpunar va concloure que el mandat d'eurodiputat surt «només del vot dels electors».