La ciutat de Venècia continuava anit atenta a l'evolució de la marea que va provocar greus inundacions en les hores anteriors i que la mantindran bloquejada almenys fins avui, amb els col·legis i importants institucions culturals tancats.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va acudir ahir a la ciutat per presidir una reunió tècnica amb l'alcalde Luigi Brugnaro; el president de la regió del Vènet, Lucca Zaia; la ministra d'Infraestructures, Paola De Micheli, i responsables de Policia, Bombers i Protecció Civil.

Mentrestant el nivell de l'aigua ja havia baixat, després que durant la nit anterior hagués augmentat fins als 187 centímetres, la marca més alta després dels 194 centímetres de 1966, i negués el centre històric d'aquesta delicada ciutat, Patrimoni de la Humanitat, i també causés una mort. No obstant això, l'Ajuntament estimava que anit el nivell de l'aigua augmentaria fins a un màxim de 120 i 125 centímetres, mentre que avui s'arribarà als 130 centímetres. En un comunicat es va avisar que «en els pròxims dies la marea es mantindrà sobre valors molt alts», per la qual cosa l'alerta es manté alta.

L'alcalde va signar una ordenança per tancar totes les escoles durant tota la jornada d'avui per motius de seguretat. D'altra banda, la ciutat dels canals, autèntica capital de la cultura, ha vist com algunes de les seves institucions més famoses han tancat momentàniament com la Biennal d'Art, que espera obrir avui després que ahir no experimentés danys greus.