El conegut fenomen de l'"aigua alta" de Venècia, la pujada de les marees, va arribar durant la nit de dimarts als 187 centímetres en la que suposa la pitjor inundació des del 1966. Un home de 78 anys va morir electrocutat a casa seva, a l'illa de Pellestrina, per l'entrada de l'aigua.

El major nivell de la marea va ser a les 22.50 h (20.50 GMT) i va ser d'un metre i 87 centímetres, la segona marca més alta de la història de la Ciutat dels Canals, només superada pel rècord de 194 centímetres que es va arribar en la inundació de 1966.

"Això és un desastre, aquest cop caldrà comptar els danys", ha lamentat l'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, després de realitzar una inspecció en vaixell.

Les destrosses la ciutat s'observen a simple vista amb góndoles i llanxes arrencades dels amarratges i empesos cap a les costes, tres vaporetti (els vaixells de transport) enfonsats i, un altre, a la deriva.

També s'ha produït una víctima, un home de 78 anys que es va electrocutar a casa seva, a l'illa de Pellestrina, al sud de Venècia, a causa d'un curt circuit.

I hi ha una gran preocupació per la basílica de Sant Marc, ja que el nivell de l'aigua va arribar als 110 centímetres durant la nit i l'ha inundat completament, incloent la cripta del sant. Ja el dia abans la basílica va quedar negada fins als 70 centímetres d'aigua, banyant els mosaics que formen el terra i les columnes que acaben de ser restaurades després de l'aiguat de l'octubre de 2018.

Segons les previsions del Centre de marees de la ciutat, l'aigua alta continuarà durant tota la setmana.