El Departament d'Interior ha mostrat el seu "suport i confiança" a "tots i cadascun" dels comandaments dels Mossos d'Esquadra, després que aquest dijous hagi transcendit que una llibreta trobada el 2018 al despatx del president de la Fundació CATMón, Víctir Terradellas, classifica els comandaments policials en funció de la seva ideologia. En un comunicat, Interior reconeix la "vàlua professional" dels caps de la policia catalana i destaca que, des de la seva creació, els membres del cos actuen amb "absoluta neutralitat política", tal com està previst per llei en el seu codi de conducta. En la llibreta, trobada en un escorcoll en aquesta fundació, afí a CDC, es classifiquin 45 comandaments.

Segons la conselleria, la "vàlua professional" dels comandaments ha quedat "demostrat al llarg dels anys, protegint el lliure exercici dels drets i llibertats i garantint la seguretat ciutadana, vetllant, des de la proximitat, per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d'acord amb l'ordenament jurídic".

El Departament d'Interior també assegurat que continuarà garantint als membres del cos "el correcte funcionament de les seves funcions a partir dels principis de professionalitat i neutralitat política, al servei del poble de Catalunya".

A més, destaquen que la ciutadania reconeix la "professionalitat" del cos valorant-la com "la segona institució amb un grau de confiança més elevat" del país, d'acord amb el Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió.